Behandeling van trauma, angst, dwang en tics
Home
Praktijk Marleen
Behandelaanbod
Trauma
Angst
Dwang
Tics
Opvoedondersteuning
Ondersteuning school
Preventie
Tarieven/vergoeding
Contact

 

Trauma 


Jongen van 17 jaar: "Ik werk 4 dagen in de week en ga 1 dag naar school. Tijdens mijn werk heb ik er steeds meer last van dat ik herbelevingen heb van de mishandelingen van mijn vader. Ik kan daardoor mij niet goed concentreren op mijn werk en het levert soms gevaarlijke situaties op." 

Meisje van 11 jaar: "Ik heb voor mijn ogen een ongeluk zien gebeuren. Sinds die tijd kan ik niet meer goed slapen en word ik snel boos."


Als je iets vervelends hebt meegemaakt dan kan je daar last van blijven houden. Dat kan een ongeluk zijn, een brand, een aanranding, pesterijen of iets anders naars. Misschien is het één keer gebeurd, maar het kan ook maanden of zelfs jaren hebben geduurd. Door zo'n vervelende gebeurtenis kun je je anders voelen. Wat er gebeurd is, blijft maar als een film terugkomen in je hoofd. Of je hebt nergens zin meer in of kunt niet goed slapen. Maar het kan ook zijn dat je snel boos bent of je moeilijk kunt concentreren.

Als je je klachten herkent in het bovenstaande stukje, maak dan eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Er is snel iets aan de doen. Er is een behandeling speciaal voor kinderen en jongeren zoals jij. Deze behandeling heet EMDR. We weten dat EMDR goed werkt. Hoe snel het helpt, verschilt. Hoe zo'n behandeling gaat, kan ik je vertellen in een gesprek. Dus...neem snel contact op of vraag aan je ouders of ze contact op willen nemen!

Praktijk Marleen | info@praktijkmarleen.nl